..personalizes nutrition!
loading
Το checkneat.gr χρησιμοποιεί cookies (χωρίς θερμίδες) για να σας προσφέρει εξατομικευμένες υπηρεσίες και να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies. Για να μάθετε περισσότερα, δείτε τους Όρους Χρήσης
Αποδοχή

Συχνές Ερωτήσεις

Η δημιουργία λογαριασμού ειναι απαραίτητη για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες της εφαρμογής.

Μόλις ολοκληρώσετε την διαδικασία εγγραφής, μέσω του προσωπικού σας μενού (στη δεξιά πάνω πλευρά της οθόνης σας) όλες οι πληροφορίες που σας δίνονται ειναι πλήρως προσαρμοσμένες στα δικά σας χαρακτηριστικά (πχ όλα τα θρεπτικά συστατικά δεν παρουσιάζονται με τις ποσότητες τους αλλά ως ποσοστά της ημέρησιας συνιστώμενης πρόσληψης σας η οποία καθορίζεται απο τα χαρακτηριστικά σας, τον τρόπο ζωής σας, αν θέλετε να πάρετε ή να χάσετε βάρος κλπ).

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την ύπαρξη λογαριασμού.

Eίναι πολύ εύκολο να γίνετε μέλος.

Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης πατήστε στην "Εγγραφή" και στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητάει. Θα σας έρθει ένα email επιβεβαίωσης και όταν πατήσετε τον σύνδεσμο που θα έχει εκεί, θα μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στο site και να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του.

Όχι δεν χρειάζεται, τόσο η εγγραφή όσο και η χρήση είναι εντελώς δωρεάν.

Το όνομα χρήστη είναι το μόνο στοιχείο, το οποίο δεν αλλάζει. Είναι το όνομα που έχετε εδώ, με το οποίο είστε γνωστός και σας αναγνωρίζουν οι υπόλοιποι χρήστες.

Εάν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για να αλλάξετε το όνομα χρήστη (για παράδειγμα βάλατε κατά λάθος το πραγματικό σας επίθετο), τότε επικοινωνήστε στέλνοντας email στο support@checkneat.gr ή στέλνοντας μήνυμα απο την σελίδα "Επικοινωνία" που βρίσκεται στο μενού "Βοήθεια".

Ακόμα και αν δεν έχετε γραφτεί μπορείτε από το μενού να επιλέξετε "Εφαρμογές" και να χρησιμοποιήσετε τους διαθέσιμους δείκτες-εφαρμογές ή να χρησιμοποιήσετε το θερμιδομετρητή για να πάρετε πληροφορίες για τρόφιμα που σας ενδιαφέρουν. Σκοπός του Check n' eat.gr όμως δεν είναι η παροχή πληροφοριών δύσχρηστων, δυσνόητων και τελικά άχρηστων για το μέσο άνθρωπο.

ΒΗΜΑ 1: Αφού κάνετε εγγραφή, αν θέλετε να βάλετε έναν στόχο πχ να χάσετε ή να πάρετε βάρος ο πιο απλός δρόμος είναι να χρησιμοποιείσετε τις εφαρμογές που αναφέρθηκαν πριν και μετά τον υπολογισμό να πατήσετε "Αποθήκευση" Με αυτόν το τρόπο, τα στοιχεία που απαιτούνται θα αποθηκευτούν αυτόματα στις σελίδες του Προφίλ σας και στις Μετρήσεις σας. Εναλλακτικά, από το προσωπικό σας μενού επιλέξτε "Το Προφίλ Μου" και συμπληρώστε τα στοιχεία σας. Στη συνέχεια επιλέξτε "Οι Μετρήσεις Μου" για να εισάγετε το βάρος σας ή/και τις περιφέρειες της μέσης και των ισχίων σας. Οι τελευταίες 8 μετρήσεις και ζυγίσεις σας απεικονίζονται σε γραφήματα ώστε εύκολα να παρακολουθείτε την πορεία του ιστορικού σας. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ και στις δύο σελίδες να πατήσετε "Αποθήκευση Αλλαγών" για να αποθηκεύσετε οριστικά τις αλλαγές σας.

ΒΗΜΑ 2: Στη συνέχεια επιλέξτε "Οι Στόχοι Μου" για να βάλετε το στόχο σας. Θα δείτε μια εκτίμηση της μεταβολής του βάρους σας ανάλογα με το ποσό θερμίδων που επιλέγετε. Την πρώτη εβδομάδα, η μεταβολή είναι συνήθως μεγαλύτερη, ενώ στη συνέχεια η εκτίμηση συγκλίνει με το αποτέλεσμα.

ΒΗΜΑ 3: Αναζητήστε τρόφιμα και προσθέστε τα στη διατροφή σας (δείτε ερωτήσεις παρακάτω αν έχετε απορίες). Πατήστε στη "Η Διατροφή Μου" για να δείτε τα αποτελέσματα. Έτσι κάθε στιγμή της ημέρας εύκολα και γρήγορα θα έχετε τον έλεγχο της διατροφής χωρίς να μετράτε θερμίδες και γραμμάρια!

Θυμάστε πιο ήταν το βάρος σας ή κάποια μέτρηση σας πριν απο 3 ή 6 μήνες; Η ερώτηση ειναι προφανώς ρητορική καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν είναι προγραμματισμένος να απομνημονεύει απλά αριθμούς. Αν μέχρι τώρα κρατούσατε κάπου σημειωμένες αυτές τις μετρήσεις, τώρα μπορείτε να τις έχετε συνεχώς μαζί σας μαζί με τη γραφική τους αναπαράσταση.

Εκτός ομως απο το θέμα οργάνωσης και αποθήκευσης, η διατήρηση ιστορικού παίζει ένα πολύ σημαντικότερο ρόλο και αυτό αποδεικνύεται απο σχετικές έρευνες. Ακόμα και αν δεν θέλουμε πχ να ξεκινήσουμε ακόμα διατροφή για να μειώσουμε το βάρος μας, ο υπολογισμός και η αποθήκευση των μετρήσεων, υποσυνείδητα, επηρεάζουν την συμπεριφορά μας, μας κάνουν πιο εγκρατείς με αποτέλεσμα οι επόμενες μετρήσεις να είναι τις περισσότερες φορές χαμηλότερες. Simple magic!!

Η βάση δεδομένων των τροφίμων είναι η Βάση Δεδομένων Τροφίμων του USDA μεταφρασμένη στα Ελληνικά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων απο διεθνώς αναγνωρισμένο δημόσιο φορέα της Αμερικής η οποία αναθεωρείται και ανανεώνεται με νέες εκδόσεις ετησίως. Δυστυχώς δεν υπάρχει επαρκής Ελληνική βάση δεδομένων αλλά μόνο ανάλυση ορισμένων συστατικών λίγων μόνο τροφίμων.

Οι ημερήσιες συνιστώμενες δόσεις των θρεπτικών συστατικών ειναι οι τελευταίες που έχει εκδώσει ο παγκόσμιος οργανισμός FAO.

Η θερμιδομέτρηση των συνταγών έχει ελεγχθεί ως προς την ακρίβεια των αποτελεσμάτων της με επίσημες θερμιδομετρημένες συνταγές, παρουσιάζοντας αποκλίσεις μικρότερες του 2%. Αυτές τις συνταγές προέρχονται από Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (ΕΙΥ).

ΒΗΜΑ 1: επιλέξτε απο το μενού "θερμιδομετρητής >> Αναζήτηση" ή στο εικονίδιο με τον μεγενθυντικό φακό.

ΒΗΜΑ 2: πληκτρολογήστε το όνομα του τροφίμου (πχ μοσχάρι) στο πεδίο που εμφανίζεται. Απο κάτω θα εμφανιστεί μία λίστα με τα τρόφιμα που ταιριάζουν με την περιγραφή που έχετε δώσει. Αν θέλετε πληκτρολογήστε καποια χαρακτηριστικά ακόμα όπως πχ ο τρόπος μαγειρέματος (πχ στη σχάρα) ή γίνετε πιο συγκεκριμένοι (γράψτε πχ κιλότο) ωστε να μειωθεί ο αριθμός των τροφίμων της λίστας. Αναζητήστε στη λίστα το τρόφιμο που ψάχνετε και επιλέξτε το. Πατήστε ΕΝΤΕR ή πατήστε το μπλε κουμπί με τον μεγενθυντικό φακό ώστε να μεταφερθείτε στη σελίδα του τροφίμου.

ΒΗΜΑ 3: Στη σελίδα του τροφίμου, μπορείτε να αλλάξετε τα γραμμάρια με μια άλλη πιο πρακτική μονάδα μέτρησης επιλέγοντας απο τη λίστα των διαθέσιμων μεζουρών (πχ κούπα αν πρόκειται για ζυμαρικά). Στη συνέχεια επιλέξτε την ποσότητα δηλαδή πόσες τέτοιες μονάδες μέτρησης φάγατε (πχ γραψτε 2 αν καταναλώσατε 2 κούπες ζυμαρικών). Οι θερμίδες και τα υπόλοιπα συστατικά που εμφανίζονται τώρα έχουν αλλάξει και αντιστοιχούν στην ποσότητα που επιλέξατε.

ΒΗΜΑ 1: Διαβάστε την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση η οποία αφορά στην αναζήτηση του τροφίμου και στην επιλογή της ποσότητας που επιθυμούμε.

ΒΗΜΑ 2: Πατήστε το πράσινο κουμπί "Το έφαγα". Στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την ημέρα και το γεύμα της ημέρας που το καταναλώσατε. Πατήστε το "Πρόσθεσέ το". Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο προσωρινής αποθήκευσης με το τρόφιμο που προσθέσατε. Το πλαίσιο ειναι πτυσσόμενο, πατήστε στο τμήμα με το βέλος για να περιοριστεί, ξαναπατήστε για να ανοίξει. Αν θέλετε να αφαιρέσετε το τρόφιμο, πατήστε το "x" μπροστά του. Αν θέλετε μπορείτε να συνεχίσετε την αναζήτηση και προσθήκη και άλλων τροφίμων.

ΒΗΜΑ 3: Πατήστε το κουμπί "Αποθήκευση" ώστε οι ποσότητες των τροφίμων που τελικά παρέμειναν να αποθηκευτούν οριστικά. Θα εμφανιστεί ένα πλαίσιο μεσω του οποίου μπορείτε να μεταφερθείτε στη σελίδα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ. Αν δεν έχετε δημιουργήσει λογαριασμό θα πρέπει να το κάνετε τώρα. Οι επιλογές σας δεν θα χαθούν ώστε να τις αποθηκεύσετε στη συνέχεια. Εναλλακτικά, από το προσωπικό σας μενού μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επιλέξετε "Η Διατροφή Μου" και να μεταφερθείτε στη σελίδα της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ.

Όχι δεν χρειάζεται.

Από το προσωπικό σας μενού επιλέξτε "Αγαπημένα". Εκεί θα βρείτε όλα τα τρόφιμα που έχετε προσθέσει κατά καιρούς στη διατροφή σας, ταξινομημένα ανάλογα με το πόσο πρόσφατα και συχνά έγινε αυτό.

Επίσης σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να δείτε προτάσεις τροφίμων και συνταγών που ειναι επιλογές άλλων χρηστών με παρόμοια χαρακτηριστικά με τα δικά σας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπαρχει τρόφιμο που να περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζομαστε καθημερινά. Έτσι, ανάλογα με το τι τρόφιμα έχουμε καταναλώσει μέχρι κάποια στιγμή της ημέρας, ορισμένα θρεπτικά συστατικά μπορεί να λείπουν ή η πρόσληψή τους να είναι ανεπαρκής. Αν αυτό συνεχιστεί, στο τέλος της ημέρας δεν θα εχουμε πάρει όλα τα συστατικά στις ποσότητες που απαιτούνται σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός μας. Αυτό είναι συχνό φαινόμενο, ειδικά σε όσους εφαρμόζουν διατροφή απώλειας βάρους, και είναι ζωτικής σημασίας αν σκεφτούμε οτι ορισμένα συστατικά (όπως οι βιταμίνες C, όλες οι B, τα απαραίτητα αμινοξέα, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία κλπ) πρέπει να λαμβάνονται ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε επαρκείς ποσότητες μέσω της διατροφής.

Γι' αυτό το λόγο, το check n' eat.gr κάθε στιγμή της ημέρας, σας προτείνει τρόφιμα τα οποία περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που λείπουν από τις τροφές που έχετε καταναλώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Τα τρόφιμα που περιεχουν περισσοτερα από ένα από τα συστατικά που χρειάζεστε εμφανίζονται ομαδοποιημένα σε κατηγορίες, ενώ αυτά που περιέχουν μόνο ένα ομαδοποιούνται ανά συστατικό. Με αυτό τον τρόπο θα βρίσκετε ευκολότερα το τρόφιμο που θέλετε.

Με αυτόν τον τρόπο, καθημερινά η διατροφή σας θα παρέχει στον οργανισμό σας τις ποσότητες θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται. Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή, μην ξεχνάτε οτι, είναι απαραίτητη για να πετύχετε το στόχο που έχετε βάλει.

Ένα γεύμα είναι μια ομάδα απλούστερων τροφίμων. Είναι δηλαδή τρόφιμα που τα καταναλώνετε μαζί. Για παραδειγμα, αν πίνετε τον καφέ σας πολύ γλυκό με γάλα μπορείτε να δημιουργήσετε ενα γεύμα. Το ίδιο μπορεί να γίνει με μια σαλάτα, το πρωινό σας το τοστ κλπ

Το κάθε γεύμα που δημιουργείτε είναι προσωπικό και το βλέπετε μόνο εσείς. Το όνομα που θα του δώσετε μπορεί να είναι οτιδήποτε εσείς θέλετε. Ειναι ομως πιο πρακτικό και εξυπερετεί το όνομα του γεύματος να είναι περιγραφικό. Πχ αν ονομάσετε το πρωινό σας με το όνομα "Πρωινό μου" και στο μέλλον αλλάξετε πρωινό, πιθανότατα το νέο γεύμα θα το ονομάσετε "Πρωινό μου-2" κοκ. Δεν θα ήταν καλύτερα αν το όνομα που θα του δίνατε ήταν "Πρωινό μου (γάλα, δημητριακά, μήλο)";

Γιατί απλοποιεί την παρακολούθηση της διατροφής σας. Αν για παράδειγμα το πρωινό σας αποτελείται από γάλα με δημητριακά και ένα φρούτο, αντι να προσθέτετε τα τρια τροφιμα κάθε φορά, αν τα ομαδοποιήσετε σε ένα γεύμα, θα κάνετε αυτή τη διαδικασία μόνο μία φορά αντί για τρεις. Καλό δεν ακούγεται;

right arrowleft arrow
Αποθήκευση
x

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας, θα πρέπει να έχετε λογαριασμό.

Γι αυτό, γραφτείτε τώρα, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.

Αν έχετε ήδη λογαριασμό, μπορείτε να
Ρωτήστε με αργότερα

Καλώς ήρθατε στο check n' eat.gr

Ο λογαριασμός σας δημιουργήθηκε αλλά απαιτείται η ενεργοποιησή του. Σας έχει σταλεί email στη διεύθυνση email που δώσατε (αν δεν το βρείτε, κοιτάξτε και στο φάκελο spam).

Οταν λάβετε το email, για να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας πρέπει να πατήσετε τον δεσμό ενεργοποίησης.

Ο λογαριασμός σας ενεργοποιήθηκε!

Το προσωπικό σας μενού βρίσκεται πάνω δεξιά στην οθόνη.

Αν χρησιμοποιείτε κινητό ή tablet, πατήστε στην εικόνα με το ανθρωπάκι.

Αν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, πατήστε στο username σας.

Like Us on Facebook

Σας ζητούμε συγνώμη αλλά η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας δεν πραγματοποιήθηκε.

Προσπαθήστε ξανά και αν το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει, στείλτε μας μήνυμα στο support@checkneat.gr ή από τη σελίδα Επικοινωνία.

Ο λογαριασμός σας έχει δημιουργηθεί αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα.

Για να τον ενεργοποιήσετε πατήστε τον δεσμό ενεργοποίησης που έχει σταλεί στο email σας.

Ο κωδικός (password) σας έχει σταλεί στο email σας

Η ενέργειά σας δεν πραγματοποιήθηκε. Προσπαθήστε ξανά!

Η ενέργειά σας πραγματοποιήθηκε.

Λανθασμένο Όνομα Χρήστη (Username) ή/και Κωδικός (Password)

Τα τρόφιμα που καταναλώσατε, αποθηκεύτηκαν επιτυχώς!

Πήγαινέ με στη Διατροφή Μου

Δεν υπάρχουν τροποποιήσεις!

Μη αποδεκτή τιμή! Ελέξτε το επιλεγμένο πεδίο

Λείπει τιμή! Ελέξτε το επιλεγμένο πεδίο

Το Όνομα Χρήστη (Username) που επιλέξατε χρησιμοποιείται ήδη από άλλο χρήστη

Το Email που επιλέξατε έχει ξαναχρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία άλλου λογαριασμού. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλλο email

Το Όνομα Χρήστη (Username) ή/και το Email που επιλέξατε χρησιμοποιείται ήδη από άλλο χρήστη

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Email

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Όνομα Χρήστη (Username)

Αποδείξτε ότι δεν είστε ρομπότ!!!

Το μήνυμά σας δεν πρέπει να είναι κενό...

Συμπληρώστε το με τις απορίες ή τις παρατηρήσεις σας

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Ύψος

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Βάρος

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Φύλο

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Έτος Γέννησης

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Περιφέρεια Μέσης

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Περιφέρεια Γοφών

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Περιφέρεια Λαιμού

Το Email δεν φαίνεται να είναι σωστό. Ελέξτε το ξανά

Το Email που δώσατε δεν ανήκει σε κάποιο μέλος μας.

Για να γραφτείτε πατήστε:

Το Ύψος πρέπει να είναι θετικός αριθμός

Το Ύψος δεν φαίνεται να είναι σωστό. Ελέξτε το ξανά

Το Βάρος δεν φαίνεται να είναι σωστό. Ελέξτε το ξανά

Το Βάρος πρέπει να είναι θετικός αριθμός

Το Έτος Γέννησης πρέπει να είναι θετικός αριθμός μεγαλύτερος από το 1900 και μικρότερος από 2002

Η περίμετρος Μέσης δεν φαίνεται να είναι σωστή. Ελέξτε ξανά

Η περίμετρος Ισχίου δεν φαίνεται να είναι σωστή. Ελέξτε ξανά

Η περίμετρος Λαιμού δεν φαίνεται να είναι σωστή. Ελέξτε ξανά

Το άθροισμα του ποσοστού Υδατανθράκων, πρωτεΐνων και λιπών θα πρέπει να είναι 100

Η Ενέργεια πρέπει να είναι θετικός αριθμός

Το καθαρό βάρος του τροφίμου πρέπει να είναι θετικός αριθμός

Λείπει τιμή! Ελέξτε το πεδίο: Όνομα προϊόντος

Η ενέργειά σας πραγματοποιήθηκε.

Το τρόφιμο που μόλις αποθηκεύσατε μπορείτε να το βρείτε στα Αγαπημένα

Το όνομα χρήστη (username) πρέπει να έχει τουλάχιστον 4 χαρακτήρες ή/και ψηφία

Ο κωδικός (password) πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 χαρακτήρες ή/και ψηφία

Ο νέος κωδικός (password) δεν έχει επαναληφθεί σωστά

Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε δική σας συνταγή

H αξιολόγηση σας καταχωρήθηκε επιτυχώς

Ανανεώστε τη σελίδα για να δείτε τα αποτελέσματα

Επιλέξτε κάποιο κριτήριο (Κατηγορία ή περιεκτικότητες συστατικών) για την αναζήτηση.

Η φωνητική ανάζητηση δεν υποστηρίζεται απο αυτόν τον browser.

Χρησιμοποιήστε τον Google Chrome .

Η έκδοση του Google Chrome που έχετε δεν υποστηρίζει την φωνητική ανάζητηση..

Εγκαταστήστε την τελευταία έκδοσή του.

Σίγουρα θέλετε να διαγράψετε οριστικά αυτό το τρόφιμο από τη διατροφή σας;

Πρέπει πρώτα να πληκτρολογησετε το όνομα του τροφίμου που θέλετε και στη συνέχεια να επιλέξετε μία απο τις επιλογές της λίστας